Frakki

Pukeutumisohje

Frakki on miesten puvuista arvokkain. Kun sinun edellytetään pukeutuvan frakkiin, kutsussa lukee esim. Frakki, Juhlapuku, White Tie, Evening Dress tai Tenue de soiree. Frakin paita on valkoinen ja siinä on frakkikaulus sekä pikee-etu. Paitaan kuuluvat irtonaiset helmiäisnapit. Hihansuussa on pikeekalvosin, jotka kiinnitetään kultaisilla kalvosinnapeilla. Hihansuun tulee näkyä frakin hihan alta noin 1-1,5 cm. Varmista oikea pituus valkealla hihastimella. Myös solmuke on valkoinen ja paidan kauluksessa olevat siivekkeet asetetaan aina solmukkeen taakse.

Liivi on yleensä valkoinen. Poikkeuksena akateemiset tilaisuudet ja hautajaiset, joissa liivi on musta. Liivin napit ovat myös helmiäistä. Liivin kulmien tulee näkyä frakin alta. Varo kuitenkin niiden näkymistä liikaa.

Taskuliina on valkoinen ja puuvillaa. Se taitetaan suoraksi ja sen tulee näkyä taskun suusta noin sentin kapeana viiruna. Älä käytä rannekelloa frakin kanssa. Varmista housujen istuvuus valkeilla olkaimilla. Frakin kanssa ei käytetä vyötä.

Sukkien tulee olla mustat ja pitkävartiset juhlasukat. Kengät ovat mustat, kiiltonahkaiset ja solmittavat. Kun lähdet frakissa juhliin, sopiva päällysvaate on tumma frakin liepeet peittävä takki tai viitta. Kaulaliina on valkoinen ja silkkiä. Hansikkaat ovat valkoiset.

 


««Takaisin