Tumma puku

Tumma puku tarkoittaa pukeutumisetiketissä miesten juhlapukua, johon kuuluu tietty kokonaisuus vastakohtana arkipuvulle.

Tumma puku on yksivärisestä, mustasta tai tummansinisestä kankaasta valmistettu kaksi- tai kolmiosainen puku, jonka kanssa käytetään valkoista kauluspaitaa ja hillittyä sinisävyistä tai harmaata solmiota. Juhlallisimmillaan solmio on helmenharmaa. Tummaksi puvuksi hyväksytään usein myös tummanharmaa puku. Yksivärinen kangas voi olla pinnaltaan hillitysti kuvioitu, mutta siinä ei saa olla arkipukuihin kuuluvaa liituraitaa.

Tumma puku sopii esimerkiksi iltapäivävastaanotolle, cocktailkutsuille, häihin, vierailulle ja onnittelukäynneille. Se myös korvaa minkä tahansa miesten juhlapuvun: frakin, smokin tai saketin. Esimerkkinä tästä voi mainita Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton. Kun kutsussa mainitaan miehelle tumma puku, naiselle sen korvaa tilanteesta riippuen joko vierailupuku, juhla- tai iltapuku. Samoin kuin frakin kanssa myös tumman puvun kanssa voidaan pitää kunniamerkkejä. Tällöin taskuliinaa ei käytetä. Muussa tapauksessa taskuliina on valkoinen.

Tummaan pukuun kuuluu väriltään musta, tummansininen tai tummanharmaa kolmeosainen puku. Takissa on yksi tai kaksi nappiriviä. Liivi on samaa kangasta kuin takki tai vaihtoehtoisesti hillittyä, puvun väriin sointuvaa sävyä.

Paita on valkoinen kaksinkertaisin kauluksin ja kalvosimin. Solmio on vapaavalintaista hillittyä väriä; juhlavimpina pidetään harmaata tai sinertävää. Taskuliina on valkoista pellavaa. Sukat ovat tummat puvun sävyiset, kengät ohutpohjaiset ja aina mustat. Päällystakki on puvun tavoin tumma. Kaulaliina on hillitysti kuvioitu harmaa tai harmaansävyinen. Hattu on tummaa huopaa, talvella voi käyttää turkislakkia. Käsineet ovat harmaat, hautajaisissa mustat. Hautajaistilaisuuksissa sukat ja käsineet ovat mustat, kaulaliina valkoinen. (Lähde: Wikipedia)

Katso mallipuvut


««Takaisin

 

Uutta Uutta Uutta Uutta!


Nyt meiltä myös Athletic-mallin tummat puvut ekstra harteikkaille miehille:
Ekstra leveä hartianseutu ja kapea slim-cut vyötärö.

Pukujen myyntihinta 499,- (sis. takki+housut) - vuokraus 189,- (to-ma)